Utbildning till Idrottsmassör– för dig som vill lära dig mer

Massage & Spaskolan Gran Canaria erbjuder dig som elev en idrottsmassörutbildning som vidareutbildning till Dipl. Idrottsmassör. Kursen passar dig som vill lära dig ytterligare massagetekniker, terapeutiska töjningstekniker som om motion- & idrottsskador och deras omhändertagande och rehabilitering. Kursen är på 4 dagar och en stor del av kursens fokus ligger på praktiskt arbete.

Tips! Kombinera utbildningen till Idrottsmassör med Massör och spara hela 1995:-
Andreas Törnstrand
Huvudlärare

Pris

På Massage & Spaskolan lär vi dig att bli Idrottsmassör!

4 995:-

Kombinationspriser

Med Dipl. Massör: 12 995:- (Du sparar  1995:-)

Kursdatum 2024

7 – 10 Mars

24 – 27 Oktober

Sista anmälningsdag samt inbetalning senast 1 månad innan

OBS! Varje kursdatum har viss flexibilitet, kontakta oss för att titta på möjligheten.

                    Vad behöver jag för förhandskunskaper?

Kursen till Dipl. Idrottmassör är en vidareutbildning och som innebär att du först behöver ha gått en utbildning till Dipl. Massör innan du kan gå vår idrottsmassörutbildning. Din utbildning till Dipl. Massör kan du sedan tidigare ha gått hos oss på Massage & Spaskolan eller hos annan utbildningsanordnare.

Du som ännu inte redan är Dipl. Massör och som också gärna vill utbilda dig till Dipl. Idrottsmassör kan även göra så genom att kombinera dessa två yrkesutbildningar hos oss på Massage & Spaskolan. Du får även detta till ett mycket bra och rabatterat kombinationspris.

Idrottsmassage för kroppen av Idrottsmassör

Vad säger våra tidigare elever?

Andres Silva. Idrottsmassage

“Som redan utbildad massör så tror jag starkt på att utveckla sin kompetens med vidareutbildning. Hos Welltours fick jag både det samt sol och bad vilket var perfekt. Rekommenderas!”

-Andrés Silva, Larvik, Norge

Veronica Nevrell pluggade Idrottsmassör

                  Idrottsmassör utbildning och uppbyggnad

 Utbildningen bedrivs på plats i San Agustín, Gran Canaria under 4 intensiva dagar med både lärarledda studier som självstudier. Fokuset på kursen ligger på praktiskt arbete. Teoretiska studier varvas vidare med praktik där eleverna praktiserar på varandra samt på skolans praktikklienter. Utbildningen avslutas med ett praktiskt- och ett teoretisk prov.

                              Idrottsmassör utbildning och kursinnehåll

-Om idrottsmassage, idrottsmassagens syfte och verkan.

-Idrottsmassage praktiskt utförande, tekniker, grepp och användningsområden.

-Om motions & idrottsskador, deras omhändertagande och rehabilitering.

-Terapeutisk töjning.

-Elevpraktik.

I priset så ingår även spansk moms, kurslitteratur, tillgång till massagebänk, massageolja samt diplom efter avslutad och godkänd kurs

“Båda kurserna Dipl. Massör och Dipl. Idrottsmassör blir en oslagbar kombination. Jättebra lärare och en perfekt blandning av teori, praktik samt att kunna njuta av klimatet var en perfekt mix.”

-Veronica Nevrell, Karlstad, Sverige

Hon studerade Idrottsmassör utbildnding utomlands

“Kursen var väldigt intensiv men jag lärde mig otroligt mycket! Det är viktigt att få in så mycket praktik som möjligt och det fick jag på plats efter kursen.”

-Jenny Alm, Nyköping, Sverige

Anmälningsvillkor

Kursavgiften betalas senast 30 dagar innan kursstart. Vid avhopp efter kursstart så återfås den del av utbildningen som proportionellt kvarstår efter den utbildningstid som eleven har deltagit på. Överföringskostnader samt en administrativ kostnad på 500:- återbetalas ej oavsett när en ev. avanmälan sker.

                    Hur det är att arbeta som Idrottsmassör?

Att jobba som idrottsmassör är ett roligt, omväxlande och fysiskt arbete där du kan arbeta i många olika miljöer. Ta chansen att gå en riktigt bra vidareutbildning som gör att du även kan titulera dig Dipl. Idrottsmassör och som gör att du får ytterligare verktyg att kunna behandla dina klienter med.

Efter avslutad och godkänd idrottsmassörutbildning så är det vanligt att arbeta på heltid eller deltid som egen företagare där du kan ta emot dina egna klienter för idrottsmassagebehandling. Det är även vanligt att arbeta på gym, med idrottsföreningar, med individuella idrottare eller på evenemang och mässor.

Vanliga frågor och svar om Massage & Spaskolans Idrottsmassörutbildning

Kan jag börja utbildningen till idrottsmassör direkt efter utbildningen till massör hos er?

Svar: Ja det kan man, har man som sagt redan ingen utbildning till Dipl. Massör (genom oss eller hos annan utbildare) så behöver man först gå denna. Kursen till Dipl. Idrottsmassör börjar nästa dag efter att kursen till Dipl. Massör är avklarad.

 Kan jag delbetala denna utbildning?

Svar: Ja, du kan vid anmälan till utbildningen delbetala 2000:- (inom 14 dagar från din anmälan) och som motsvarar anmälningsavgift 1500:- (så är din plats säkrad efter bekräftelse ifrån oss) samt 500:- administrationskostnad (återbetalas ej vid ev. avanmälan). Resterande del av kursens kostnad ska ha betalats senast 30 dagar innan kursstart.

 Jag förstår inte skillnaden med utbildning inom klassisk massage och en idrottsmassör utbildning?

Svar: En idrottsmassagebehandling är djupare, hårdare och mera specifik och man behandlar enbart en muskel eller en muskelgrupp i syfte med att uppnå ett särskilt resultat. Tempot är också betydligt snabbare vid en idrottsmassagebehandling. I jämförelsevis med en klassisk svensk massage där man behandlar hela kroppen, i ett lugnare tempo med ett medelhårt tryck och där huvudsyftet är att få en avslappnande effekt.

 Kan jag gå denna kurs med en vän?

Svar: Ja, ni kan vara enbart två stycken som går denna utbildning utan att fler elever krävs för att kursen ska kunna genomföras. Ni bestämmer själva när ni önskar gå kursen, det enda kravet är att ni båda är 18 år fyllda och att båda redan har en utbildning till Dipl. Massör hos oss eller hos annan utbildningsanordnare.

 Kommer jag bara att få träna på att ge massage eller kommer jag också att få massage?

Svar: Alla våra elever kommer att ge och få idrottsmassagebehandling lika mycket under kursens tid. Under kursen så går våra lärare igenom delmoment för delmoment samt grepp och tekniker två gånger, en gång när du som elev får massage och en gång när du ger massage på din kurskamrat.

 Kursen är kort, kommer jag att hinna lära mig allt jag behöver?

Svar: Du kommer att bli en väldigt duktig idrottsmassör under kursens tid. Vi har medvetet valt att hålla små utbildningsgrupper för att du som elev ska få stöd och hjälp från din lärare under hela kursens tid. Fokuset i kursen är praktiskt arbete och att lära sig tekniker, behandling och grepp som sedan repeteras om och om igen.