Spaterapeututbildning i världens bästa året-runtklimat

Massage & Spaskolan erbjuder dig en kort och intensiv spaterapeututbildning i vackra San Agustín, Gran Canaria. Under 10 intensiva dagar så får du lära dig ett nytt, roligt och omväxlande yrke, världens bästa åretrunt klimat får du även på köpet.

Vi erbjuder dig som elev fasta kursdatum för våra utbildningar men även flexibla datum. Detta innebär att när ni samtidigt är minst två elever som bokar vår utbildning till spaterapeut så kan ni välja helt själva när ni önskar gå denna under januari t.o.m maj & september t.o.m maj. Du som elev kan alltså välja själv när du vill börja din utbildning. Allt för att du som elev ska kunna välja vad som passar just dig/er allra bäst.

Tips! Kombinera utbildningen till Spaterapeut med Dipl. Massör och spara hela 1 995:-
Andreas Törnstrand
Huvudlärare i Massage

Pris

11 995:-

Kombinationspriser

Med Dipl. Massör: 18 995:-

(Du sparar 2 995:-)

Kursdatum 2024

18  – 27 Februari

Sista anmälningsdag samt inbetalning senast 1 månad innan kursstart.

Om ni vill så hjälper vi som vanligt till att ordna med ett rabatterat boende endast 5 minuters promenad ifrån våra kurslokaler i San Agustín.

Att sprida sina kunskaper genom att även kunna erbjuda sina kommande klienter än flera olika typer av behandlingar är också något som vi rekommenderar. Detta gör du perfekt genom att kombinera din spaterapeututbildning hos oss på Massage & Spaskolan med någon av våra yrkesutbildningar till Dipl. Massör och/eller till Dipl. Idrottsmassör.

OBS! Varje kursdatum har viss flexibilitet, kontakta oss för att titta på möjligheten.

Kombinera kurser för lägre pris

Väljer du att kombinera din spaterapeututbildning hos oss med någon av våra andra yrkesutbildningar så gör du alltid det till ett mycket bra och rabatterat pris.

Läs gärna även här till höger på sidan vad flera av våra duktiga tidigare elever säger om sina utbildningar hos oss.

För att gå din utbildning till spaterapeut hos oss så behöver du inga förhandskunskaper alls, du behöver dock vara 18 år fyllda.

                                            Spaterapeututbildning och uppbyggnad

Utbildningen bedrivs på plats i härliga San Agustín, Gran Canaria under 10 intensiva dagar med både lärarledda studier som självstudier. Teoretiska studier varvas med praktik där du får möjlighet att träna på dina kurskamrater. Under utbildningens gång så kommer våra elever även ta emot praktiklienter från Massage & Spaskolans vanliga klientel.  Utbildningen avslutas med ett praktiskt- och ett teoretiskt prov.

                                           

Vad säger våra tidigare elever?

“Förväntningarna på en sådan här utmaning går nog inte att föreställa sig innan, men rent spontant är det en möjlighet som jag tycker alla borde ta. Det var en lyckoträff du kommer inte att ångra dig om du går denna utbildning till spaterapeut”

-Monica Lindfors, Växjö, Sverige

”Jag har länge velat ha min egna praktik och varit sugen på att lära mig utföra spabehandlingar. På utbildningen så fick jag en bra grund att stå på där jag lärde mig utföra de största och vanligaste behandlingarna utan en massa dyra apparater och hjälpmedel. Att jag kunde ligga vid poolen under självstudierna var ju också ett plus.”

-Isabella Säll, Motala, Sverige

Spaterapeut utbildning och kursinnehåll

-Spaets historia, etik, moral och hygien

-Spamassage, ansiktsbehandling, ansiktsmassage, bodyscrub.

-Spamanikyr, spapedikyr.

-Kundbemötande och säljteknik.

-Elevpraktik

I priset så ingår även Spansk moms, kurslitteratur, tillgång till massagebänk, produkter samt diplom efter avslutad och godkänd kurs.

”Jag gick skolans alla utbildningar till spaterapeut, massör och idrottsmassör och jag är så otroligt nöjd med mina utbildningar. Jag fick även arbete på direkten efter kurserna hos Den Skandinaviske Massör här på Gran Canaria.”

-Gunn Helen Estensmo, Oslo, Norge

Anmälningsvillkor

Kursavgiften betalas senast 30 dagar innan kursstart. Vid avhopp efter kursstart så återfås den del av utbildningen som proportionellt kvarstår efter den utbildningstid som eleven har deltagit på. Överföringskostnader samt en administrativ kostnad på 500:- återbetalas ej oavsett när en ev. avanmälan sker.

Att jobba som spaterapeut är även det ett yrke med mycket goda framtidsutsikter. Det är också ett yrke som du tar med dig vart än i världen du önskar bo eller arbeta. Det ställer även stora krav på dig själv då du behöver vara lyhörd för att lyssna till dina klienters önskemål om ett större välbefinnande samt för att sedan utföra detta i ditt arbete. Du behöver verkligen även gilla att jobba med människor efter deras specifika önskemål som behov.

Efter avslutad utbildning till Dipl. Spaterapeut hos Massage & Spaskolan Gran Canaria så är du kvalificerad för att arbeta som Dipl. Spaterapeut på heltid/deltid. 

Som utbildad spaterapeut så är det vanligt att jobba på tex. skönhetssalonger, hotell, span, kryssningsfartyg och kliniker. Många spaterapeuter väljer även att starta sitt eget företag för att ta emot sina egna klienter.

Vanliga frågor och svar om Massage & Spaskolans Spaterapeututbildning

Kan jag delbetala utbildningen till Spaterapeut?

Svar: Ja, du kan vid anmälan till utbildningen delbetala 2000:- (inom 14 dagar från din anmälan) och som motsvarar anmälningsavgift 1500:- (så är din plats säkrad efter bekräftelse ifrån oss) samt 500:- administrationskostnad (återbetalas ej vid ev. avanmälan). Resterande del av kursens kostnad ska ha betalats senast 30 dagar innan kursstart.

 Hinner jag bli en duktig spaterapeut på bara 10 dagar?

Svar: Ja, utbildningen är intensiv och har ett stort fokus på praktiskt lärande och praktiskt arbete. Moment för moment som gås igenom i kursen tränas om och om igen. Vi har även medvetet valt att hålla små utbildningsgrupper just för att du som elev ska ha tillgång till lärarens hjälp och stöd hela tiden i varje enskilt delmoment.

Det ingår spamassage i kursen, om jag vill gå utbildningen till Dipl. Massör kan jag då tillgodogöra mig den delen till sedan?

Svar: Nej tyvärr, delmomentet spamassage i spaterapeututbildningen är en annan typ av massage än vad den klassiska massagen är som man lär sig under utbildningen till Dipl. Massör. Dessutom så är spamassage enbart ett delmoment i utbildningen till spaterapeut jämförelsevis mot utbildningen till massör som enbart handlar om just klassisk svensk massage som behandlingsform.

 Är utbildning till hudterapeut och spaterapeut samma sak?

Svar: Nej, även om de ibland berör samma områden så är en utbildning till hudterapeut en djupare och längre utbildning. En utbildning till spaterapeut är en grundutbildning som utbildar inom de specifika områden som kursen innehåller.

 Är det teoretiska och det praktiska provet som avslutar utbildningen svårt? Vad händer om jag inte klarar dem?

Svar: Om man som elev hänger med på de dagliga lärarledda lektionerna och gör sina självstudier som man ska göra så är det vanligtvis inga problem att klara varken det teoretiska provet eller det praktiska provet. Om det ändå skulle vara så att man inte klarar någon del av proven så får man enbart göra om det igen (och igen om det behövs) tills dess att man klarar det. Ännu har ingen elev åkt hem från Massage & Spaskolan utan sitt kursdiplom, proven är till för att ge eleverna de bästa möjliga förutsättningarna i sitt nya yrke.

Jag vill gå utbildningen men får jag ta med mig sällskap som inte ska gå utbildningen?

Svar: Ja, vi kan under större delen av året hjälpa till med ett hitta ett rabatterat närliggande boende som ni kan bo i gemensamt under utbildningens tid.

 Hur hittar jag från flygplatsen till dit jag ska bo?

Svar: Antingen med taxi eller alternativt med buss (buss 001 eller buss 090) som går direkt utanför flygplatsen till hållplatsen just utanför vår samarbetspartners boendealternativ i San Agustín.